Nieuws
2024-10-22 11:55:00

Communicatiebericht m.b.t. verwijzingen vanuit urologen Tjongerschans

22 oktober 2024

Beste lezer,

Het Radiotherapeutisch Instituut Friesland (RIF) ontvangt patiënten voor bestraling na verwijzing door artsen uit Friese ziekenhuizen. Het is belangrijk dat deze artsen alle benodigde informatie naar het RIF sturen.

Sinds april 2024 gebruikt het RIF een beveiligd aanmeldportaal. Via dit portaal kunnen artsen veilig digitaal verwijzen. Ze kunnen er ook voor kiezen om de gegevens via een beveiligde e-mail naar ons te sturen.

We willen u laten weten dat de urologen van ziekenhuis Tjongerschans niet met het aanmeldportaal willen werken en ook de gegevens niet via een beveiligde e-mail willen sturen. Het RIF heeft verschillende pogingen gedaan om samen tot een oplossing te komen, en we hebben hiervoor zeven maanden extra tijd gegeven. Helaas willen de urologen nog steeds de gevraagde gegevens niet aanleveren. Daarom kunnen we deze situatie vanaf 15 oktober niet langer accepteren.

De urologen van Tjongerschans hebben gezegd dat ze, als ze meer gegevens moeten sturen dan alleen een verwijsbrief, patiënten niet meer naar het RIF zullen sturen, maar naar ziekenhuizen in Zwolle of Groningen. We willen benadrukken dat deze ziekenhuizen dezelfde gegevens nodig hebben voor een goede behandeling.

Het RIF wil alle patiënten uit Friesland graag helpen, ook de patiënten van de urologen van Tjongerschans. Maar om dit veilig en goed te doen, hebben we de extra gegevens echt nodig. Zolang de urologen de gegevens niet aanleveren kunnen wij patiënten niet oproepen voor bestraling.

We hopen dat dit bericht duidelijk is. Als u vragen heeft, kunt u altijd contact opnemen met het RIF of uw eigen uroloog. Onze contactgegevens staan op onze website.

Met vriendelijke groet,
Het Radiotherapeutisch Instituut Friesland (RIF)